* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans
* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans
Lampa i snedtak

Lampa i snedtak

Hur flyttar man en lampa i snedtak? Funkar Vrida armarna i alla snedtak? Vi får ofta dessa frågor om hur Vrida-armarna fungerar i snedtak.

Frågan är inte helt lätt att besvara då det beror på flera faktorer till exempel på vilken lutning man har i taket samt hur tung lampan är. Andra faktorer är hur långt en lampa i snedtak ska förskjutas och vilken riktning armen är tänkt att ske. Är det längs med taket eller är det uppåt eller neråt längs taklutningen? Här nedan har vi samlat lite information som kan vara till hjälp. Det går också alltid att kontakta oss för rådgivning om ni behöver hjälp.

Kortfattat går det att säga att Vrida-armarna fungerar bäst i tak med lägre taklutningar och bättre ju tyngre armaturen/taklampan är. (så länge det är inom vår viktrekommendation för vald längd på Vrida arm). Vi har kunder som använt sig av Vrida-armen i tak med lutningar upp till 22 grader.

Hur fungerar det i snedtak?

Vrida-armarna löper genom en specialtillverkad glidögla. På motsatt ända där man fäster taklampan på Vrida-armen så sitter det en justerbar stödklack. Stödklacken tar emot taket och får Vrida armen att ”stanna” mot snedtaket. Är lampan tyngre kommer stödklacken trycka hårdare mot taket och därför enklare “fästa” armen i det läget.

Vill man rikta lampan uppåt i snedtaket och lampan är för lätt eller om man har för hög lutning så kan armen fortsätta att glida genom öglan och inte stanna på avsedd position. Om snedtaket har mindre lutning så brukar det fungera fint att flytta taklampan både upp, ner och parallellt med taket.

Hjälp med lampa i snedtak

Många kunder kontaktar oss med bilder och info på sitt snedtak innan de beställer sin Vrida-arm till sitt hem.

Här nedan har vi en kund som har ett snedtak och som ville rikta sina taklampor mot olika lutningar i snedtaket. Visst blev resultatet blev fantastiskt fint!

Flytta taklampan i snedtak
Vardagsrum där två taklampor flyttas med hjälp av Vrida 1 – 1 meter

Gå till vår modell Vrida 1 här: Vrida 1

Se en film på hur Vrida fungerar: Film Vrida 1

En stor fördel med Vrida-armarna är att du inte behöver göra någon åverkan på taket. Så därför kan du slippa att borra nya hål, ha sladd hängandes eller klistra upp kanaler i taket.

Vad är skillnaden på att installera ett skensystem i snedtaket jämfört med att köpa en Vrida arm?

Den största skillnaden är att du för det första inte behöver borra upp något i taket på en fast position samt att du inte behöver dra någon el till skenan. Med en Vrida-arm hänger du bara upp armen på ditt takuttag/ krok kopplar in armen i ditt takuttag och kan sedan justera lamporna dit du vill när du vill. Du kan även enkelt ta ner Vrida armen för att ha på en annan plats för till exempel en middag i ett annat rum.

Vi levererar alla Vrida armar komplett med integrerad el som inte hänger på utsidan.