* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans
* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans

Vanliga frågor

HUR LÅNGT KAN LAMPAN FLYTTAS?

Våra armar kan flytta taklampan mellan 12-150 cm. De olika längderna ser du nedan och siffror inom parentes är hur långt lampan kan förskjutas från det befintliga takuttaget/takkroken. Det finns viktrekommendationer för att inte belasta befintligt takuttag/takkrok med mer än 15 kg. Rekommendationerna finner du längst ner på sidan.
0,5 meter (12-25cm)
1,0 meter (20-70cm)
1,5 meter (33-120 cm)
2,0 meter (38-150cm)

HUR MONTERAS VRIDA?

Monteringen är mycket enkel! Det är det som är så smart med Vrida! Armen har integrerad el och hängs upp på befintligt takuttag/takkrok och gör ingen åverkan i taket. Modellerna Vrida 1 och 2 har ett takuttag längst ut på armen där du fäster din lampa, precis som vanligt. Inga förkunskaper eller nya hål i taket krävs. Vrida Light levereras komplett med ett lamphänge med E27-sockel där du antingen kan ha en snygg ljuskälla eller fästa valfri lampskärm för E27-sockel.
Eftersom armarna enbart hänger i takkroken kan lampan flyttas runt om i rummet även vid en tillfällig eller permanent ommöblering. Exempelvis när iläggsskivan till festen läggs i.

ÄR DET VERKLIGEN FRAKTFRITT?

Ja vi har fri frakt på alla våra armar inom Sverige fram till närmsta DHL-ombud. Om du inte skulle vara nöjd med din Vrida-arm betalar du för returfrakten av varan. Du kan själv skicka tillbaka varan eller returnera produkten via vår leverantör mot en kostnad på 199:- för alla längder upp till 1.5 meter och 399:- för 2 meter. För fullständiga villkor se under våra köpvillkor.

VILKEN VIKT KLARAR VRIDA?

Det korta svaret är: Det beror på längd och modell och följer ni rekommendationerna längst ner på sidan så håller ni er under 15kg belastning på befintligt takuttag/takkrok.

Alla lamparmar / förlängningsarmar fungerar som en hävarm och belastningen på befintligt takuttag/takkrok blir större ju längre förskjutning från det befintliga takuttaget som görs. Vrida finns i olika modeller och längder, vi har tagit fram viktrekommendationer och följer man dessa belastas inte det befintliga takuttaget/takkroken i ert hem med mer än 15 kg. (15 kg är en vanlig maxvikt på ett taktuttag). Det är ditt eget ansvar att säkerställa att ditt takuttag/takkrok klarar belastningen. Längst ner på sidan finner du pdf:er med viktrekommendationer för de olika modellerna och längderna.

Vi ville se vad Vrida-armarna i sig klarade för belastning så på uppdrag av oss så har Intertek gjort tredjeparts-tester där man belastat med 15 kg vid den längsta förskjutningen. Armarna klarade testet men denna vikt är dock inget vi rekommenderar att man använder sig av då det blir hög belastning på takuttaget och armen i massivt trä sviktar något vid den belastningen.

KAN MAN HA TVÅ TAKLAMPOR PÅ EN VRIDA?

Ja vi har två modeller för två taklampor – Vrida Duo och Vrida 2. Dessa gör det möjligt att från ett takuttag få två! Läs mer under produkterna i vår butik.

Takuttaget / lamputtaget sitter på väggen funkar Vrida då?

Ja vi har många kunder som har takuttaget/lamputtaget på väggen och använt Vrida för sin flytt av lampan. Det som behövs är en krok i taket och att elen dras fram till kroken. Då alla hem är olika och behoven varierar rekommenderar vi att ni skickar in en bild och en kortare beskrivning på var ni vill ha lampan till info@vrida.se. Utifrån ert mail kommer vi ge er ett förslag på den bästa lösningen för er.

Funkar Vrida i spänntak / mjukt tak?

Nej vi rekommenderar inte Vrida till spänntak eller mjukt tak. Vrida har en stödända som trycker upp mot taket på motsatt sida av där lampan hängs. För er som har en fast del i spänntaket så som en balk eller liknande som ger ett hårt undertak så kan det fungera men vi rekommenderar att ni kontaktar oss innan för att se om det är möjligt för just ert tak.

Hur långt från väggen måste takuttaget / kroken sitta?

Alla våra Vrida armar har en stödände i motsatt riktning där lampan hänger. För att armens stödände ska få plats så behövs det minst nedanstående längd mellan takuttag / krok och vägg för de olika modellerna när armen är förskjuten i sitt maxläge från befintligt takuttag:

Vrida 1 – 0,5 meter 19 cm
Vrida 1 – 1,0 meter 24 cm
Vrida 1 – 1.5 meter 24 cm
Vrida 1 – 2,0 meter 44 cm

Vrida 2 – 1,0 meter 24 cm
Vrida 2 – 1.5 meter 24 cm
Vrida 2 – 2,0 meter 44 cm

Vrida Light – 23cm

Om du förskjuter mindre än maxläget så behöver du motsvarande extra centimeter du inte förskjuter från väggen för att armen ska få plats.

FUNGERAR VRIDA I SNEDTAK?

Frågan är inte helt lätt att besvara då det beror på vilken lutning man har i taket samt hur tung lampan är. Vi har sammanställt mer information här: https://www.vrida.se/lampa-i-snedtak/ , du hittar även inlägget under sidan inspiration.

VARFÖR SKA JAG VÄLJA EN VRIDA-LAMPARM?

Vrida passar alla som vill ha en lamparm / förlängningsarm med integrerad el som är dold i armen. Med Vrida lamparmar slipper man därför ha sladdar som hänger på utsidan. Många väljer också Vrida för att det är en stabil lösning, som klarar tunga armaturer och som inte hänger ner som ett ”fiskespö” från taket Vi har även en stödände som går att justera så att armen alltid är parallell med taket. Våra kunder uppskattar även att vrida kommer komplett och ingen eldragning krävs. Den är helt enkelt klar från start!

VILKA FÄRGER KAN MAN VÄLJA PÅ?

Vrida 1, Vrida Duo och Vrida 2 levereras i vit färg. Vrida Light finns i färgerna: vit, svart och obehandlad aluminium

Funkar Vrida med hisslampa

Vi har många tidigare kunder som använder en hisslampa med en Vrida lamparm. Det man ska veta är att man tillför mer tryck än det vi har räknat ut i våra tabeller för hur högt tryck man får beroende på hur långt man förskjuter sin lampa (så att man hamnar under 15kg). Det är alltid du själv som är ansvarig för att säkerställa att ditt takuttag klarar belastningen.

JAG ÄR OSÄKER, KAN MAN TESTA EN VRIDA?

Är du minsta osäker kan du alltid maila eller ringa oss för rådgivning eller beställa hem en arm och testa. Vi tillämpar öppet köp i 14 dagar och vi har fri frakt på alla våra armar inom Sverige fram till närmsta DHL-ombud. Om du inte skulle vara nöjd med din Vrida-arm betalar du för returfrakten av varan. Du kan själv skicka tillbaka varan eller returnera produkten via vår leverantör mot en kostnad på 199:- för alla längder upp till 1.5 meter och 399:- för 2 meter. För fullständiga villkor se under våra köpvillkor.