* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans
* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans

Vanliga frågor

Hur långt kan lampan flyttas

Våra armar kan flytta taklampan mellan 12-150 cm. De olika längderna ser du nedan och siffror inom parentes är hur långt lampan kan förskjutas från det befintliga takuttaget/takkroken. Det finns viktrekommendationer för att inte belasta befintligt takuttag/takkrok med mer än 15 kg. Rekommendationerna finner du längst ner på sidan.

0,5 meter (12-25cm)
1,0 meter (20-70cm)
1,5 meter (33-120 cm)
2,0 meter (38-150cm)

Hur monteras Vrida

Monteringen är mycket enkel! Det är det som är så smart med Vrida! Armen har integrerad el och hängs upp på befintligt takuttag/takkrok och gör ingen åverkan i taket. Modellerna Vrida 1 och 2 har ett takuttag längst ut på armen där du fäster din lampa, precis som vanligt. Inga förkunskaper eller nya hål i taket krävs. Vrida Light levereras komplett med ett lamphänge med E27-sockel där du antingen kan ha en snygg ljuskälla eller fästa valfri lampskärm för E27-sockel.

Eftersom armarna enbart hänger i takkroken kan lampan flyttas runt om i rummet även vid en tillfällig eller permanent ommöblering. Exempelvis när iläggsskivan till festen läggs i.

Varför ska jag välja en Vrida-lamparm

Vrida passar alla som vill ha en svensktillverkad lamparm / förlängningsarm med integrerad el som är dold i armen. Med Vrida lamparmar slipper man därför ha sladdar som hänger på utsidan. Många väljer också Vrida för att det är en stabil lösning, som klarar tunga armaturer och som inte hänger ner som ett ”fiskespö” från taket 👍 Vi har även en stödände som går att justera så att armen alltid är parallell med taket. Våra kunder uppskattar även att vrida kommer komplett och ingen eldragning krävs. Den är helt enkelt klar från start! 😁

Är det verkligen fraktfritt

Ja vi har fri frakt på alla våra armar inom Sverige fram till närmsta DHL-ombud. Om du inte skulle vara nöjd med din Vrida-arm betalar du för returfrakten av varan. Du kan själv skicka tillbaka varan eller returnera produkten via vår leverantör mot en kostnad på 199:- för alla längder upp till 1.5 meter och 399:- för 2 meter. För fullständiga villkor se under våra köpvillkor.

Vilken vikt klarar Vrida?

Det korta svaret är: Det beror på längd och modell och följer ni rekommendationerna längst ner på sidan så håller ni er under 15kg belastning på befintligt takuttag/takkrok.

Alla lamparmar / förlängningsarmar fungerar som en hävarm och belastningen på befintligt takuttag/takkrok blir större ju längre förskjutning från det befintliga takuttaget som görs. Vrida finns i olika modeller och längder, vi har tagit fram viktrekommendationer och följer man dessa belastas inte det befintliga takuttaget/takkroken i ert hem med mer än 15 kg. (15 kg är en vanlig maxvikt på ett taktuttag). Det är ditt eget ansvar att säkerställa att ditt takuttag/takkrok klarar belastningen. Längst ner på sidan finner du pdf:er med viktrekommendationer för de olika modellerna och längderna.

Vi ville se vad Vrida-armarna i sig klarade för belastning så på uppdrag av oss så har Intertek gjort tredjeparts-tester där man belastat med 15 kg vid den längsta förskjutningen. Denna vikt är dock inget vi rekommenderar att man använder sig av då det blir hög belastning på takuttaget och armen i massivt trä sviktar något vid den belastningen.

Kan man ha två taklampor på en Vrida?

Ja vi har två modeller för två taklamor – Vrida Duo och Vrida 2. Dessa gör det möjligt att från ett takuttag få två! Läs mer under produkterna i vår butik.

Jag är osäker, Kan man testa en Vrida?

Är du minsta osäker kan du alltid maila eller ringa oss för rådgivning eller beställa hem en arm och testa. Vi tillämpar öppet köp i 14 dagar och vi har fri frakt på alla våra armar inom Sverige fram till närmsta DHL-ombud. Om du inte skulle vara nöjd med din Vrida-arm betalar du för returfrakten av varan. Du kan själv skicka tillbaka varan eller returnera produkten via vår leverantör mot en kostnad på 199:- för alla längder upp till 1.5 meter och 395:- för 2 meter. För fullständiga villkor se under våra köpvillkor.

Vilka färger kan man välja på?

Vrida 1, Vrida Duo och Vrida 2 levereras i vit färg. Vrida Light finns i färgerna: vit, svart och obehandlad aluminium

Fungerar Vrida i snedtak?

Frågan är inte helt lätt att besvara då det beror på vilken lutning man har i taket samt hur tung lampan är. Vi har sammanställt mer information här: https://www.vrida.se/lampa-i-snedtak/

Hur lång är leveranstiden?

Hej normalt är våra leveranser snabba, finns varan i lager skickas den samma dag om beställningen läggs innan kl 12:00 (vardagar) och når dig oftast dagen efter. Ingen leverans sker under helgen.

Hur långt från väggen måste takuttaget sitta?

Det är lite olika beroende på modell och hur lång förskjutning som behövs. Men om vi utgår från att armen är utskjuten till max vilket är det läge där det krävs minst avstånd mellan kroken på takuttaget och väggen är det enligt följande:

Vrida 1 – 0,5 meter 19 cm
Vrida 1 – 1,0 meter 24 cm
Vrida 1 – 1.5 meter 24 cm
Vrida 1 – 2,0 meter 44 cm

Vrida 2 – 1,0 meter 24 cm
Vrida 2 – 1.5 meter 24 cm
Vrida 2 – 2,0 meter 44 cm

Vrida Light 23 cm

Vrida Duo 47 cm

Om avståndet inte är tillräckligt så har vi kunder som valt att sätta en ny krok så att tillräckligt avstånd skapas. Elen till Vrida-armen kan då dras ut från det befintliga takuttaget med färdigkopplad separat sladd med lampkontakt till den nya kroken för att förse armen med el. Kontakta oss gärna om ni har frågor och vill ha rådgivning och bilder.