* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans
* Vi finns på telefon 010 - 177 99 00 & info@vrida.se
* Snabb leverans * Fri frakt över 500 kr * Halva priset på hemleverans

DCL lamppropp

99 kr

Vi är så glada för att så många väljer att köpa våra Vrida lamparmar! Just nu så är leveranstiden längre än vanligt då vi har många beställningar. Vi behandlar alla beställningar i tur och ordning och beställningar som läggs nu kommer att skickas från oss i vecka 26.

Önskar er alla en riktigt fin sommar!

DCL-lamppropp av hög kvalitet. Lampkontakten är skruvbar och kan användas flera gånger.

Vi har testat många olika fabrikat och fastnade för denna på grund av kvaliten och konstruktionen.

DCL 2-polig jordad för sladdmontage

Antal poler: 3 stycken
Max belastning: 6A
Färg: Vit
Inklusive dragavlastning

SKU: 5-1820208 Category:
Beskrivning

DCL-lamppropp, vad är det?

DCL är förkortning för ”Devices for connection of luminaries” och är den nya typen av lampproppar (DCL-Lamppropp /stickproppar för taklampor) och takuttag. Bakgrunden till de nya lamppropparna och takuttagen är att man inom EU kommit överens om två nya standarder för bostäder SS-EN 61995 1 och SS-EN 61995-2 som är tillämplig på lampanslutningsdon (DCL-don).

Även om de nya lamppropparna är nya för de flesta av oss så beslutade EU om standarden redan 2009. Standarden ersatte då den tidigare standarden för lampanslutningar.

Beslutet tog man 2009 så det har varit en lång utfasningstid. De nya standarderna började ensamt att gälla den första april 2019. Det innebär att endast lamppropp och takuttag av typen DCL ska användas vid nyinstallation efter första april 2019.

Anledningen till gemensam standard för lampkontakter och takuttag till taklampor i Europa beror på att dessa sett olika ut. Men även för att de flesta länder inte haft någon standard alls. Nu när EU har samma regler så kommer det att underlätta både tillverkning och försäljning av lampor. En stor fördel med den nya standarden är att den gäller inom hela EU/EES.

Det är ovant idag men kommer om ett par år vara helt naturligt att se de DCL-lampproppar på taklampor. Har du nyss flyttat in i en nyproducerad lägenhet har du säkert redan märkt att du behöver byta till DCL-lamppropp på dina taklampor. Vi är glada att vi tillslut funnit en DCL-lamppropp av hög kvalité som matchar våra övriga produkter här på Vrida.se.

Den äldre typen av lamppropp finns fortfarande att köpa och vi säljer den här. Att producera/importera taklampor eller lamptillbehör med den gamla typen av lamppropp monterad är inte längre tillåtet.

Läs gärna mer om DCL på Elsäkerhetsverkets hemsida: Klicka här

Vi har även mer info via denna länk: Klicka här